Етикети

, , , , ,

„Всеки лъже.“
Д-р Хаус

„Дори, когато пациентът е на прага на смъртта и му зададат въпрос за неговите сексуални контакти, или дали той поема някакви лекарства, които да кажем така, го характеризират не от добра страна, той отначалолъже. Когато му говорят, че е важно за поставяне на диагноза и въз основа на думите му ще бъде избран от един или друг метод на лечение и ако има грешка – той просто умира, ЕГОТО му му пречи да каже истината.

И само когато го лишат от надеждата, че  И ТАКА ще успеят, казва той истината. Ако му оставят поне малко надежда, той ще продължава да лъже. Надеждата, че и така ще се оправи – ви позволява да лъжете. И така няма да се оправите.

Животът е ограничен.

Само когато на пациента му кажат, че умира и ще умре в рамките на няколко часа, той се фокусира върху същността на живота му.“ Д-р Хаус.

Кого считаме за ДОБЪР ЧОВЕК?

Всеки читател на това лъже. И това е разбираемо защо. Той се страхува от истината, смята, че не може да издържи, съжалява себе си и се отдава на своята лъжа.


Например този, който създава надежда (дори и лъжлива), този, който изтърва сроковете (дори и тези, които са лесни за изпълнение), който ви позволява да лъжете, и да оправдаете липсата си на отговорност и който изисква внимание, дори ако той не го заслужава. Тези, които не прощават вашата безотговорност, които ви ограбват надеждата, които изискват от вас да довършите което сте започнали, които не се нуждаят от вашето внимание , а търсят резултати – това е лоши хора.

Ето как всичко у нас е обърнато с главата надолу .Има лоши хора. Няма да спорим. Има ги. Но тези лоши хора – са нечии родителите и нечии деца. От това, те не стават по-добри. Те са едни и същи. Но това се превръща в основание (по някаква причина) да им позволи да лъжат, да бъдат безотговорни, да разчитат на помощ, когато тя им е очевидно вредна, и това се превръща в причина да се търпи всичко, което правят и никога да не им кажете НЕ.

1. Когато се срещнат лош човек и добър човек, то вариантите са само ДВА. Добрият човек поставя живота си в краката на лошия, жертва живота си, превръщайки се в неудачник, а след това лошия си  изтрива крака на него, казвайки: „Аз така си и знаех“ и търси следващия добър човек.

2. Добрият човек казва – НЕ. Аз няма да се жертвам за това, което е  очевидно идиотско (или просто погрешно), лошият човек казва – ти си ЛОШ. И повечето добри не могат да издържат това обвинение. След това преминете към стъпка 1.

Как да определите лошия човек?

Нищо не е по-лесно!

Лошите хора ЗА НИЩО не поемат отговорност. Въобще никога и за нищо!

Смятате ли, че – това е невъзможно? Възможно е. И много често. Един добър човек, винаги поема отговорността за всичко в живота си и в живота на тези до него.

Кой е отговорен за всичко? Разбира се, този, който поема отговорността. И той е  неизбежно виновен. Повече от другия.

Какво прави един добър човек? Той (Голяма грешка) – търси причината в себе си, за това, че на лошия  човек му е лошо (той е с лошо настроение, той е от нещо недоволен). Той търси начин да се направи така, че на лошия човек да му е добре. (Добрият за себе си това сам го прави). Той се опитва да го уговори, той го убеждава, той търси аргументи, той измисля това, което трябва да се направи, за да му е на лошия човек добре.Но тъй като лошият човек, дори и да му е добре, това е за кратко, но обикновено нещо не е наред, и виновен за това, вие вече знаете кой е- то какво се случва сдобрия чове?

Той става НЕУДАЧНИК! Но той не може да  постигА цели!Когато един добър човек чувства, че е неудачник – той УДВОЯВА усилията си! Той още повече се старае на лошия да му е добре. Но вие вече разбирате, че той е попаднал в капан.

Тук идва втората фаза. Лошият започва да се възползва от желаниетона добрия  да прави добро на лошия.И това лошия го прави просто и гениално. „Помниш ли, когато ти говореше, нека да направим така? Аз те послушах, и виж ОТ ТЕБ какво излезе!

Колкото повече той се опитва, колкото по-активна позиция заема, толкова повече той дава примери за това как всички е заради него.

Греши единствено този, който прави. И този, който предлага да се направи нещо.

Тези, които не предлагат и не правят нищо (или не отговарят) за действията си – те са винаги чисти. Като гълъб. Бели и пухкави, светли и високодуховни. Такъв човек е и жертва на тези ужасни активни, предприемчиви и отговорни хора. Които направиха това и това и поради това целия живот е провал.

Добри години …

Послепис. И така. Резюме. Вие сте причина затова, което се случва във вашия живот и вие сте отговорни за това.

Но! Не сте причината за това, което се случва в живота на друг човек, дори и ако е жена ти (мъжът ти), майка, деца, та дори на президента!

Той е единствено ОТГОВОРЕН за живота си.

И колкото повече се поеме отговорност за живота си (и за настроение, добро или лошо) на друго лице, толкова повече сваляте от този човек отговорноста . A по-малка отговорност – по-лош човек. Просто правило.

ГРЕШКА!

Ето това е грешка! Веднага след като поемете отговорността за другите – вие ги правите ЛОШИ!

Само без престъпления. Това не означава, че трябва да спрете да храните малки деца и други подобни. Но не трябва да го правите за малки и възрастни, които могат да го направят сами. И не е нужно да носите отговорност за тяхното настроение. За това точно отговарят те. Ако започнат да ви обвиняват за това че те имат лошо настроение или вас за чувствата си  – действайте конструктивно.

Извадете от живота им ПРИЧИНАТА за лошото настроение и проблеми. Вас.

ЗАДАЧА.

1. Напишете списък на всичките си роднини, приятели, колеги, приятели, приятели, любовници и любовници, и така нататък.

2. Подредете ги на такива, които са отговорни за собствения си живот, и такива, които за него отговорност не носят. (Ако вие се съмнявате в някого, проведете изследване)

3. С едните да се намали максимално времето за взимодействие,  с другите да  се увеличи. Не ги бъркайте! 🙂

Оригинала на статията е от Ю. Л. Мороз

http://www.shsd.ru/archive

Подкрепете ни във ФейсБук